ספורט מוטורי בצורה הבטוחה ביותר

ספורט מוטורי בצורה הבטוחה ביותר

ספורט מוטורי

ספורט מוטורי הוא אטרקציה לאוהבי האקסטרים, רמות האדרנלין עולות לשמים והתחושה בזמן הפעילות ולאחריה היא עילאית. אולם, ספורט מוטורי, עם כל הכיף שמגיע איתו עלול להיות מסוכן אם לא עושים אותו בצורה נכונה.

אם כך, איך אפשר להנות מספורט מוטורי בצורה הבטוחה ביותר?

הכל חדשני ובטיחותי, לא להתפשר

ציוד רכיבה, מכאן בעצם הכל מתחיל. אחרי הכל, תמיד קיים סיכון לנזק במיוחד כשמדובר בספורט מוטורי, אך עלינו לעשות כל שביכולתנו למזער את הסיכוי לנזק והדרך לשם מתחילה בהקפדה על השקעה בציוד בטיחותי הכולל רתמות, מושבים ואביזרים שונים ומגוונים שיש להם חלק משמעותי בבטיחות הרכיבה.

בטיחות הציוד מתפרשת על שני רבדים: בטיחות כלי הרכב ובטיחות הרוכב.

מאחר ומדובר ברכבים הנוסעים במהירויות גבוהות ובתנאים קשים, צריך לשמור עליהם מפני נזקים של חלקים חשובים. בנוסף לכך הרוכב צריך לא להקל ראש לפני הנהיגה ולהתמגן בציוד איכותי. ההמלצה היא ללבוש בגדים ארוכים, לחבוש קסדה איכותית ורצוי אפילו להוסיף מגני ברכיים ומרפקים לרשימת האבזור המגן.

כמו כן חשוב להקפיד על בטיחות ותקינות הרכבים עצמם. למשל, יש לשים לב לתקינות הצמיגים. על הצמידים להיות עמידים, חזקים ולא בלויים וישנים. כנ"ל לגבי בולמי הזעזועים והבלמים. כל האלמנטים הללו דורשים בדיקה מעת לעת ואסור לנהוג בקלות ראש בכל עניין תקינות המכשירים.

העלאת המודעות ולמידה תיאורטית

למידה תיאורטית מקדימה והעלאת המודעות לסכנות בעת הרכיבה חשובה בהחלט. למידה והכנה תיאורטית צריכה להתבצע בשילוב ובסמוך ללמידה ולתרגול בשטח.

ספורט מוטורי מכיל בתוכו מיומנות שדורשת תרגול ואימון רב. מדובר בכלי רכב מהירים וכבדים שכל פגיעה מהם עלולה להיות בלתי הפיכה. לכן יש לתת חשיבות רבה לתרגול ולאימון מבעל סמכות מקצועית וניסיון רב.

מקובל לערוך השתלמויות או הסמכות ספציפיות לכלי רכב מסיימים על מנת לקבל את הרישיון לרכב עליהם.

גם הרגולציה בישראל תורמת את חלקה במניעת האסון הבא ובשמירה על בטיחות הרוכבים והמשתתפים בספורט המוטורי.

מהירות הנסיעה מוגבלת כך שלמעשה לא ניתן להגיע למהירויות גבוהות מאוד. כמו כן רק אנשים בעלי רישיון נהיגה מתאים יכולים לנהוג על כלי הרכב השונים. בטרקטורון למשל, גיל הרכיבה המינימלי עומד על 16 שנים.

בנוסף לכל הללו, החוק בישראל מחייב התקנה של קשת התהפכות בחלקו האחורי של טרקטורון אשר מטרתה למנוע פגיעה חריפה ברוכב במידה במצב של התהפכות (אף על פי שקיימת מחלוקת בנושא ויש הסוברים שהקשת עלולה אף להחמיר את חומרת הפציעה בעת התהפכות).

ולסיום, הנה כמה עובדות שבטח לא ידעתם:

ארבעת חלקי הגוף המרכזיים עליהם יש להקפיד ביותר להגן בזמן רכיבה מוטורית הם: הראש, הכתפיים, האגן והיריכיים.

הגיוני לחשוב שפגיעות חזיתיות הן הגורמות לנזק המשמעותי ביותר, אך האמת היא שפגיעות צד גורמות לפגיעות חמורות הרבה יותר.